KADE Architect © archimedia.be

Beton, onmisbaar in elk bouwproject

infobeton.be


Het feit dat beton zo kan ontworpen worden dat het in één materiaal de meest uiteenlopende functies verenigt, vormt op zich een belangrijke troef inzake duurzaam bouwen. Beton heeft een lange levensduur en een uitstekende brandweerstand. Het vergt nauwelijks onderhoud en is recycleerbaar.


Een draagstructuur in beton kan op meer dan één manier worden (her)ingevuld in functie van evoluerende wensen en noden.

 

Bouwen en renoveren is vaak een werk van lange adem. Afwerking van betonnen muren en plafonds is echter niet per se nodig – ‘ruwbouw is afbouw’ – of kan alsnog in een later stadium gebeuren, wanneer het budget het toelaat. In een gepolierde betonvloer kan je leidingen inwerken, ook vloerverwarming: aangenaam en energiezuinig!

 

Hou je van een spontane ‘loft look’, dan biedt zichtbeton talloze mogelijkheden. Zichtbeton wordt ter plaatse gestort – glad bekist of met houtnerfstructuur. Dat typische industriële karakter vind je ook bij courante prefab elementen, zoals welfsels, trappen en metselblokken.

 

Heb je toch liever een ‘cleaner’ uitzicht, opteer dan voor architectonisch- of sierbeton. Ook dat wordt prefab gemaakt. Er is een ruim aanbod aan vormen, kleuren en texturen voor gevelelementen, tegels in diverse formaten, traptreden...

 

En met meubelelementen, werkbladen, trendy gadgets enz. heeft beton inmiddels ook een plaats veroverd in de wereld van design en binnenhuisarchitectuur.

 

Dankzij hun massa bieden woningscheidende wanden en vloeren in beton duidelijke voordelen op gebied van akoestisch comfort. Die massa komt ook het thermisch comfort ten goede, want ze voorkomt dat de woning oververhit in de zomer: een pluspunt in BEN- en passiefbouw en dus ook voor je energiefactuur.

Info, ‘tips and trics’, foto’s, filmpjes en nog veel meer vind je op www.infobeton.be 

Volg infobeton.be op Facebook en Pinterest!