© archimedia.be

Beton, onmisbaar in elk bouwproject

infobeton.be


Beton verenigt in één materiaal de meest uiteenlopende eigenschappen. Dat is op zich reeds een belangrijke troef om duurzaam te bouwen. Beton heeft een lange levensduur en een uitstekende brandweerstand. Het vergt nauwelijks onderhoud en is recycleerbaar.


Een draagstructuur in beton kan op meer dan één manier worden (her)ingevuld in functie van evoluerende wensen en noden. In een gepolierde betonvloer kan je leidingen inwerken, ook vloerverwarming: aangenaam en energiezuinig !

 

Verbouwen en renoveren is vaak een werk van lange adem. Afwerking van betonnen muren en plafonds is echter niet per se nodig – ‘ruwbouw is afbouw’ – of kan alsnog in een later stadium gebeuren, wanneer het budget het toelaat.

 

Hou je van een spontane ‘loft look’, dan biedt zichtbeton talloze mogelijkheden. Zichtbeton wordt ter plaatse gestort – glad bekist of met houtnerfstructuur. Dat typische industriële karakter vind je ook bij courante prefab elementen, zoals welfsels, trappen en metselblokken.

 

Heb je toch liever een ‘cleaner’ uitzicht, opteer dan voor architectonisch- of sierbeton. Ook dat wordt prefab gemaakt. Er is een ruim aanbod aan vormen, kleuren en texturen voor gevelelementen, tegels in diverse formaten, traptreden...

 

En met meubelelementen, werkbladen, trendy gadgets enz. heeft beton inmiddels ook een plaats veroverd in de wereld van design en binnenhuisarchitectuur.

 

Dankzij hun massa bieden woningscheidende wanden en vloeren in beton duidelijke voordelen op gebied van akoestisch comfort. Die massa komt ook het thermisch comfort ten goede, want ze voorkomt dat de woning oververhit in de zomer : een pluspunt in BEN- en passiefbouw en dus ook voor je energiefactuur.

EH-architecten.be ©archimedia.be

Vergeet tenslotte de (her)aanleg van je patio, terras of tuin niet! Want ook daar bestaan voor elke smaak en stijl duurzame oplossingen in beton.

Info, ‘tips and trics’, foto’s, filmpjes en nog veel meer vind je op www.infobeton.be 

Volg infobeton.be op Facebook en Pinterest!

© 2020 Mijn Thuis Op Maat Privacy Statement Cookie Policy