Architectuur in vuur en vlam

Wienerberger


Voor het ontwerp van hun woning spraken Thomas en Liesbeth een vijftal architectenbureaus aan. Uit de gesprekken bleek dat de visie van Samarchitecten het best aansloot bij die van de opdrachtgevers.


Thomas: “Onze wensen waren duidelijk. We wilden geen oplossing van dertien in een dozijn, maar een karaktervolle woning die je elders niet ziet. Meer in detail wilden we een voorgevel met weinig of geen ramen.” De ontwerpers pikten gevat in op deze wensen en kwamen op de proppen met een gedurfd ontwerp. Waar de woning van Thomas en Liesbeth aanleunt tegen die van de buren, sneden zij een spie uit het volume. De schuine zijde van die opening vulden ze compleet in met glas. Inkijk is niet mogelijk dankzij de schuine hoek, tenzij voor de zuiderzon.

 

In de ban van baksteenrood
Thomas: “Liesbeth en ik hebben meerdere bouwbeurzen bezocht, op zoek naar een gevelsteen met een strakke belijning in natuurlijk, helder rood met subtiele nuances. Die hebben we gevonden in de strengperssteen Terca Linnaeus Robinia.”

"We hebben de gevelmaten aangepast aan dat formaat om de volle lengte van de steen uit te spelen in het metselwerkverband. Dat plus het feit dat de steen is verlijmd, geeft de gevel een gestileerde vlakwerking.”

 

Het beperkte materialenpalet wordt aangevuld met schrijnwerk in zwart aluminium, keramische dakpannen van Koramic, nl de Vauban Antraciet mat, ingewerkte dakranden, goten en regenwaterafvoeren in zink.

 

Meer info: www.wienerberger.be

© Samarchitecten, Bilzen

© 2019 Mijn Thuis Op Maat Privacy Statement Cookie Policy