Comfort op hoog niveau

Unilin Insulation


Jeroen Vandermaliere uit Sint-Laureins koos voor ECOON dakelementen van UNILIN. Een all-in-one isolatiepakket voor het hellend dak. De bouwheer die meer dan tevreden is over de grondige renovatie van zijn dak, doet zijn verhaal.


“Toen we in ons rijhuis kwamen wonen, was het dak niet geïsoleerd en het onderdak versleten. Zo hebben we hier een tijdje geleefd, maar we hoorden gewoon alles door het dak heen, zelfs tot in de woonkamer. Nu we sinds afgelopen zomer een nieuw dak hebben, horen we nauwelijks nog iets. En dat is belangrijk, want we willen van de zolder een slaapkamer maken.” 

 

De nieuwste telg in de ECOON-familie werd hiervoor gebruikt, de ES Comfort. Een dakelement die PIR combineert met minerale wol, voor een nog betere geluidsisolatie. De ES comfort biedt niet alleen superieure prestaties op het gebied van geluidsisolatie, maar ook op het gebied van thermische isolatie. Mooi meegenomen, want een niet geïsoleerd dak is goed voor ongeveer een derde van de warmteverliezen van een huis. “Dat klopt,” gaat Jeroen verder. “We hebben dit jaar al geld teruggetrokken van ons gasverbruik. En afgelopen winter viel het me ook op dat de sneeuw op het dak bleef liggen, terwijl die vroeger gewoon meteen wegsmolt. Over geld gesproken: voor onze dakisolsatie hebben we ook nog premies gekregen van Electrabel en Eandis.”

Een ECOON dakelement wordt rechtstreeks op de gordingen geplaatst. Na het plaatsen van alle elementen naast elkaar, is het dak volledig geïsoleerd, luchtdicht en direct afgewerkt aan de binnenkant. “Uit de vele uit beschikbare afwerkingen kozen wij voorgipskarton, zodat we alleen maar hoefden te plamuren en schilderen. Het alternatief is een nieuw dak laten leggen, isoleren en bezetten: dat is toch beduidend meer werk en het kost veel meer tijd en geld.” zegt Jeroen.

 

Ontdek alle voordelen op www.unilininsulation.be/ecoon

 

Heb je vragen over Ecoon-dakelementen? Nood aan professioneel advies op maat van je project? UNILIN helpt je graag verder.

T +32 56 73 50 91

info.insulation@unilin.com

© 2019 Mijn Thuis Op Maat Privacy Statement Cookie Policy