Klou Architecten

Eco-brick: dé geveloplossing voor energiezuinige woningen

Wienerberger


Het smalle Eco-brick formaat biedt tot 3,5 cm extra ruimte voor isolatie en is qua duurzaamheid is het een excellente keuze.


Wanneer elke centimeter telt, is Eco-brick de oplossing

Een slecht geïsoleerde woning weegt zwaar op de energiefactuur en is bovendien nefast voor het milieu. Het isoleren van dak en gevels zijn de meest aangewezen stappen om de energieconsumptie van uw woning terug te dringen. Met een verdubbeling van de premie voor buitenmuurisolatie (30 euro/m²) en een renteloze energielening tot 60.000 euro geeft de Vlaamse overheid u een stevige aanmoediging om tot de actie over te gaan. Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is soms de dikkere muuropbouw. Die plaats is er niet altijd, bijvoorbeeld wanneer uw voorgevel aan het voetpad grenst of u een smalle oprit naast de woning heeft. De Eco-brick biedt dezelfde voordelen als een klassieke gevelsteen, maar is 3,5 cm minder dik. Waar u met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haalt u met Eco-brick een isolatiedikte van 12,5 cm. Dankzij die slanke lijn kunt u dus extra isoleren en de energiefactuur verder op dieet zetten. Samen met de isolatie-inspanning krijgt uw woning gegarandeerd meer uitstraling, want Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren. Naast de Metropolis collectie zijn ook de 2 nieuwe gevelsteencollecties Avolto en Nubilum uitsluitend beschikbaar in het Eco-brick formaat.

Klou architectenen

Twee distinctieve bakstenen volumes

KLOU – architecten uit Roeselare renoveerde een bestaande woning om zo te voldoen aan het hedendaagse wooncomfort. Qua vormentaal werd geopteerd voor twee opeengestapelde volumes. De zijgevels op het gelijkvloers en achteraan werden volledig opengetrokken. Zo werd een maximale connectie met de buitenruimte tot stand gebracht. De eerste verdieping en de gevel aan de straatzijde zijn dan eerder gesloten.

Duurzame en tijdloze gevelstenen

KLOU – architecten opteerde voor een duurzame en tijdloze gevelbekleding die tevens past binnen de landelijke omgeving. De Terca Metropolis Vesta Zwart Eco-brick gevelsteen is een mooi genuanceerde steen die zorgt voor een speels contrast met het zwarte aluminium schrijnwerk en het plooiwerk. Deze gevelsteen zorgt tevens voor een zachte dynamiek in de massieve gevelvlakken. Ook de extra mogelijkheden op het vlak van isolatie met de smallere steen speelden een rol in de keuze van het gevelmateriaal. Het Eco-brick concept met smallere gevelstenen zorgde voor een optimale isolatie en liet smallere dagkanten aan de ramen toe.  Ook de onderkant van de uitkraging werd in dezelfde gevelsteen opgetrokken.

 

Meer info?

www.wienerberger.be

Klou architectenen