Wonen in het bos

Bezoek deze woning op 26/09
BASIL architecture BV
Aalter, Oost-Vlaanderen

Wonen in het bos


Wonen in het bos, maar toch nabij de dorpskern. Deze voormalige archetypische houten chalet werd omgevormd tot een luchtige hedendaagse eengezinswoning waarbij de volumetrie van de uitbreiding werd afgestemd op de positionering van de bestaande eikenbomen. Uitgewerkt als staalstructuur en afgewerkt met een zwart geöliede houten gevelbeplanking en een goud geanodiseerde voorgevel. De zwarte en gouden tinten worden herhaald in het interieur waar ze in dialoog gaan met de groene tinten en texturen van de omringende fauna en flora, zichtbaar doorheen de vele raamopeningen die deze vrijstaande woning rijk is. Het behouden van een vakantiegevoel, het maximaal opentrekken naar de tuin, alsook het creëren van een boeiende ruimtelijkheid door de uitdijende dakvorm in contrast met de beperkte plafondhoogtes van de bestaande delen stonden voorop. Een open keuken vormt hierbij het hart van de woning en tevens het scharnierpunt tussen oud en nieuw, alsook de overgang tussen de dag en nacht delen.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Renovatie
Eigenschappen:
Levenslang wonen
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepompboiler
Plaatsing van een warmtepomp
Materialen van partners:
Reynaers Aluminium
E-peil:
58

BASIL architecture BV


Architect Robin Van Beveren
9880 Aalter
Contacteer architect

BASIL architecture BV


Architect Robin Van Beveren
9880 Aalter
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen


© fotografie: Giulia Frigerio / Liesbeth Goetschalckx

Deel dit project op social media:

OV19

terug naar overzicht