DEST

Bezoek deze woning digitaal
IMPULS(E)
Zaventem, Vlaams-Brabant

DEST


Deze halfopen woning is van oorsprong een klassieker uit de jaren 50 en kon in de huidige wooncontext een facelift gebruiken. Dit gebeurde met een paar flinke slimme ingrepen. Aan de straatkant manifesteren zich 3 grote zwarte raamvlakken afstekend tegen de verse vleesrode gevelsteen. Aan de binnenkant werd de gelijkvloerse verdieping gereset en kotjes en hokjes op plan uitgegumd. In de plaats kwam een nieuwe achterbouw, een brok architectuur met zicht op de tuin. Het resultaat is pure winst van ruimte en beleving. Een volume dat dienst doet als vestiaire, (bij)keuken en tv meubel begrenst en bakent de omliggende ruimtes af. Licht, ruimte en oriëntatie spelen een rol van betekenis. Het interieur kreeg een andere functionele indeling waardoor de klassieke ruimte-inname op de helling kwam te staan. Door de oude structuur te handhaven en te resetten heeft het renovatieproject een hoog gehalte aan duurzaamheid. Niet alleen voor de technische kant, maar ook naar uitstraling in de woonwijk.

Projecteigenschappen


Type woning:
Halfopen woning
Soort bouwproject:
Renovatie
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren bestaande spouwmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van zonnepanelen
Materialen van partners:
Wienerberger
Reynaers Aluminium
E-peil:
46

IMPULS(E)


Architect Gorik Vanderperren
1000 Brussel
Contacteer architect

IMPULS(E)


Architect Gorik Vanderperren
1000 Brussel
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen


© fotografie: Tim Van de Velde

Deel dit project op social media:

VB02

terug naar overzicht