Villa met permanent vakantiegevoel

Bezoek deze woning op 26/09
buro 2018 architecten cvba
Grobbendonk, Antwerpen

Villa met permanent vakantiegevoel


De verre reizen en duikpassie van de opdrachtgever werden vertaald in een lichte en ruime villa waar elk detail en elke belijning rust, eenvoud en vakantiegevoel uitstralen. Het totaalontwerp van BURO 2018 architecten verenigt exterieur, interieur en de bijhorende poolhouse op een creatieve en functionele wijze. Een lichtkoepel met daaronder planten in de badkamer geeft een open gevoel en water is alomtegenwoordig, net als een ingesloten vijver aan de voorzijde en een ruim doorkijkaquarium in de scheidingswand tussen de keuken en de eetruimte. De vide boven de eetkamer draagt in grote mate bij tot het ruimtelijke effect van het geheel en wordt ondersteund door de volledig glazen achtergevel die rijkelijk daglicht laat binnen schijnen. De indeling is logisch en functioneel, met op de gelijkvloerse verdieping de zithoek links van de vide en de keuken rechts. De bovenverdieping bereik je centraal waarbij de vide scheiding vormt tussen de gastenkamer en nachtgedeelte van de eigenaar.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepomp
Plaatsing van zonnepanelen
Materialen van partners:
Reynaers Aluminium
Renson
E-peil:
10

buro 2018 architecten cvba


Architect Bart Coenen
2018 Antwerpen
Contacteer architect

buro 2018 architecten cvba


Architect Bart Coenen
2018 Antwerpen
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen


© fotografie: Yannick Milpas

Deel dit project op social media:

AN05

terug naar overzicht