STEDELIJK WONEN IN HET GROEN

Bezoek deze woning op 26/09
DV.D architecten - Giovanni Declercq
Gent, Oost-Vlaanderen

STEDELIJK WONEN IN HET GROEN


Het stond in de sterren geschreven dat deze woning diende gerenoveerd te worden. De keuken en woonruimtes situeerden zich op de eerste verdieping en hadden nauwelijks contact met de achterliggende tuin. Door de achtergevel volledig open te werken en door het toevoegen van een bijkomend volume aan de achterzijde komt een heel ruimtelijke woonruimte tot stand die een directe binding heeft met de aanpalende tuin. Door het inbrengen van een open vide baden de aansluitende woonruimtes in een zee van licht. De ruimtelijkheid wordt versterkt door het perspectief dat wordt gecreëerd tussen enerzijds de leefkeuken op het gelijkvloers en anderzijds de zitruimte op de verdieping. Een inwendige trap zorgt voor een fysieke verbinding tussen de verschillende zones. Deze renovatie wil aantonen dat met een relatief beperkte ingreep, doch goed overwogen concept, een grote meerwaarde kan bekomen worden. Het zuiver stedelijk wonen verwordt dan naar een stedelijk wonen in het groen en brengt rust in huis.

Projecteigenschappen


Type woning:
Rijwoning
Soort bouwproject:
Renovatie
Ingrepen:
Plaatsing van een groendak
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Materialen van partners:
Renson
E-peil:
40

Bezoek deze woning


Op Zo 26 september te bezoeken op locatie na afspraak

DV.D architecten - Giovanni Declercq


Architect Giovanni Declercq
9820 Merelbeke
Contacteer architect

DV.D architecten - Giovanni Declercq


Architect Giovanni Declercq
9820 Merelbeke
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

OV03

terug naar overzicht