Woning VE-35

Bezoek deze woning digitaal
Kristof Van Hoof
Ranst - Broechem, Antwerpen

Woning VE-35


Woning voor een nieuw samengesteld gezin met 5 jonge kinderen. Dit betekende een veeleisend programma met o.a. 6 slaapkamers, 2 badkamers, een open kantoorruimte, voldoende berging voor 7 fietsen en een speelruimte voor de kinderen. Deze laatste werd voorzien in de kelder. Om contact te behouden met de leefruimte worden speelruimte (en overige kelders) bereikt via een open trap, geplaatst direct onder de trap naar de verdieping. Door het verlengen van het trapbordes ontstaat een tussenvloer waar via een binnenraam niet enkel zicht, maar ook daglicht in speelruimte wordt binnengebracht.

Een groot raam in de rechterzijgevel op de verdieping zorgt er dan weer voor dat via een vide in de zithoek ook centraal in de leefruimte daglicht binnenvalt. Leefruimte en open keuken geven via een beglaasde achtergevel uit op het terras en de tuin. Voor het zomercomfort werd waar nodig elektrisch gestuurde zonnewering voorzien op de ramen, deels via jaloezieën, deels via screens.

Projecteigenschappen


Type woning:
Halfopen woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Plaatsing van een groendak
Eigenschappen:
Levenslang wonen
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepompboiler
Plaatsing van een warmtepomp
Plaatsing van zonnepanelen
Materialen van partners:
Reynaers Aluminium
E-peil:
12 (voorlopig)

Kristof Van Hoof


Architect Kristof Van Hoof
2240 Zandhoven
Contacteer architect

Kristof Van Hoof


Architect Kristof Van Hoof
2240 Zandhoven
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

AN08

terug naar overzicht