Warm beton in een groene omgeving

Bezoek deze woning op 26/09
Architect Katrien Depré
Lievegem, Oost-Vlaanderen

Warm beton in een groene omgeving


De woning is gelegen langs het kanaal Gent-Brugge. De inplanting en de omgekeerde indeling van de woning zijn bewust gekozen om de omgeving en de oriëntatie optimaal te benutten. Zo hebben de leefruimtes op de verdieping een maximaal uitzicht over het kanaal met de achterliggende weides en volgt de zon het leefritme van de bewoners: zij staan op met de zon in het oosten en genieten van de avondzon in het westen. De tuin wordt op de eerste verdieping uitgebreid via een groendak en een door groen omgeven dakterras.

Achter de gesloten voorgevel op het gelijkvloers bevindt zich de garage die een buffer vormt tussen de straat en de achterliggende slaapkamers. Door de ligging op het gelijkvloers blijven de slaapkamers koel in de zomer.

In het interieur wisselen ruw beton en warm hout elkaar af. De houttextuur door de plankenbekisting van het zichtbeton en de verschillende patronen in de houten wanden bepalen samen het karakter van de woning en geven een warme toets aan het geheel.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Plaatsing van een groendak
Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepomp
Plaatsing van zonnepanelen
E-peil:
8

Bezoek deze woning


Op Ma 26 september te bezoeken op locatie na afspraak

Architect Katrien Depré


Architect Katrien Depré
9920 Lievegem
Contacteer architect

Architect Katrien Depré


Architect Katrien Depré
9920 Lievegem
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

OV21

terug naar overzicht