Het zonnetje in huis

Bezoek deze woning digitaal
STAM architecten
Kontich, Antwerpen

Het zonnetje in huis


De bijzondere omgeving laat toe deze lage-energiewoning op een private maar zichtbare wijze te ontplooien op het terrein.
Bij het organiseren van de ruimtes werd optimaal rekening gehouden met de oriƫntatie. Zo bevinden de tuinberging en de carport zich aan de noordzijde en worden de leefruimtes doorheen de hele dag voorzien van oost-, zuid- en westzon. De keuken en de zit- en eethoek werden volumegewijs van elkaar gescheiden, maar vinden hun connectie via looplijnen en zichtassen. Door het gebruik van kastenwanden met schuifdeuren kan de verdieping in de toekomst worden opengewerkt en flexibel worden gebruikt. De badkamer is momenteel opgevat als een functionele rondgang. Wanneer de kinderen jong zijn fungeert deze als 1 grote badkamer. In de toekomst kan er privacy worden gecreƫerd door de ruimte op te delen in een bad- en aparte doucheruimte. Het ontwerp werd op punt gesteld bij de uitwerking van het interieur waarbij zachte tinten en natuurlijke materialen de woning accentueren.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van zonnepanelen
Materialen van partners:
Reynaers Aluminium

Ontdek deze woning


2550 Kontich
Antwerpen
Deze woning is enkel online te bekijken van 20 augustus t.e.m. 26 september

STAM architecten


Architect Els Schoenmaekers
2140 Antwerpen
Contacteer architect

STAM architecten


Architect Els Schoenmaekers
2140 Antwerpen
Contacteer architect

© fotografie: The Fresh Light (Dorothee Dubois)

Deel dit project op social media:

AN11

terug naar overzicht