Woning op een verdraaid perceel

Bezoek deze woning op 26/09
POLLIER & GOUWY Architecten
Lembeke, Oost-Vlaanderen

Woning op een verdraaid perceel


De vormgeving van deze nieuwbouw is een antwoord op een onregelmatig perceel waarbij de bouwzone en de perceelgrenzen zich schuin tegenover de straatzijde bevinden.

Om de nodige geborgenheid te bekomen en de tuin te zo groot mogelijk te houden, werd de woning georganiseerd in een verdreven L-vorm.

Evenwijdig met de straat bevinden zich de functionele ruimtes en een flexibele praktijkruimte. De private leefruimtes bevinden zich achteraan en volgen de schuine perceelgrens. Het nachtgedeelte is opgevat als een eenvoudige rechthoek boven de leefruimtes en werd in de diepte van het perceel geplaatst.

Deze inplanting zorgt voor een optimale oriëntatie door de zon van ‘s morgens tot ‘s avonds in de tuin toe te laten.

De volledig beglaasde gevel aan de tuinzijde schept ruimte en versterkt het contact met de groene omgeving. Door middel van een lichtstudie werd de zonneluifel optimaal ontworpen om de zomerzon te weren en de winterzon tot diep in de woning binnen te laten.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
Levenslang wonen
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepomp
Plaatsing van zonnepanelen
Materialen van partners:
Wienerberger
Renson
E-peil:
2

POLLIER & GOUWY Architecten


Architect Geerard Gouwy
Ir.-architect Nicolas Claeys
Architect Guy Pollier
9960 Assenede
Contacteer architect

POLLIER & GOUWY Architecten


Architect Geerard Gouwy
Ir.-architect Nicolas Claeys
Architect Guy Pollier
9960 Assenede
Contacteer architect

© fotografie: F.c.Lama (Michiel Vergauwe)

Deel dit project op social media:

OV22

terug naar overzicht