Multifunctionele woning in het bos

Bezoek deze woning op 26/09
Valerie Willems ir.architect bvba
Zandhoven, Antwerpen

Multifunctionele woning in het bos


Deze moderne, vrijstaande nieuwbouw woning omvat drie functies: een kantoorruimte, een woning en een zorgwoning.

De kantoorruimte bevindt zich op de kelderverdieping die bijna volledig als leefkelder ingericht is. Vooraan in de kelder zorgt een grote patio immers voor veel natuurlijk daglicht in het kantoor en de traphal.

Ook de leefruimtes op het gelijkvloers zijn volledig opengewerkt naar de voor- en achtertuin toe. Hierbij zorgt een speelse houten wand vooraan voor de nodige privacy tegenover de straatzijde.
Achteraan werd er gewerkt met een groot overdekt terras zodat men ook bij regenweer kan blijven genieten van de tuin.

Op de eerste verdieping bevindt zich de zorgwoning en het nachtgedeelte van de eengezinswoning. In de zorgwoning werd er in de leefruimte een optimaal zicht naar de tuin en het achterliggende kanaal gecreëerd.

Qua interieur werd er gewerkt met een mix van betonwanden, een witte gietvloer en veel warme accenten van hout in het binnenschrijnwerk en de meubels.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
Levenslang wonen
Zorgwonen
BEN-woning
Ruimtelijk Rendement:
Inbreidingsproject
Kangoeroewoning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van zonnepanelen
Materialen van partners:
Reynaers Aluminium

Valerie Willems ir.architect bvba


Ir.-architect Valerie Willems
2243 Zandhoven
Contacteer architect

Valerie Willems ir.architect bvba


Ir.-architect Valerie Willems
2243 Zandhoven
Contacteer architect

© fotografie: Nele Reumers

Deel dit project op social media:

AN04

terug naar overzicht