Rijwoning baadt in het licht

Bezoek deze woning op 26/09
Ypsilon Architecten
Destelbergen, Oost-Vlaanderen

Rijwoning baadt in het licht


Een totaalrenovatie heeft van deze jaren ’60 woning een zeer lichtrijke, energetische en functionele woning gemaakt. De ruime inkom met glazen deur weerspiegelt meteen het open en lichtrijke karakter van de woning. De leefruimte en keuken zijn volledig opengewerkt tot één grote ruimte die via de vide ook in contact staat met het bureau op de 1e verdieping. De grote ramen in de achtergevel en het houten plafond dat buiten doorgetrokken is, maken dat de leefruimte visueel overloopt in de tuin. De garage heeft plaats gemaakt voor een wasplaats/fietsenberging. De poort werd vervangen door een tweede voordeur met zijlicht, weliswaar verborgen achter de aluminium gevelbekleding. Hierdoor is rechtstreekse toegang voor de fietsen mogelijk en zorgt het raam voor voldoende lichtinval zonder al te veel inkijk. De combinatie van hout, beton en zwarte elementen werd over de volledige woning doorgetrokken, zowel binnen als buiten.

Projecteigenschappen


Type woning:
Rijwoning
Soort bouwproject:
Renovatie
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een zonneboiler
Materialen van partners:
Reynaers Aluminium
E-peil:
60

Bezoek deze woning


Op Zo 26 september te bezoeken op locatie na afspraak

Ypsilon Architecten


Architect Lien De Vuyst
9000 Gent
Contacteer architect

Ypsilon Architecten


Architect Lien De Vuyst
9000 Gent
Contacteer architect

© fotografie: Andy Van Houdt

Deel dit project op social media:

OV10

terug naar overzicht