Herbouw tussen de bomen

Bezoek deze woning op 26/09
Enplus Architecten
Sint Amandsberg, Oost-Vlaanderen

Herbouw tussen de bomen


Tussen de oude bomen zoeken we eerst de zonnige buitenplekjes op, daarrond worden de leefruimtes verspreid. De ontspanningsleefruimte ligt wat los van de actieve leefruimte. Grote hoekramen lijken de zetel tussen de bomen te zetten. Het tuinhuis organiseert het voorerf als geleiding naar bakstenen holte bij centrale voordeur. Een gebetonneerde waterpartij krijgt zitbankranden om beide terrassen te activeren. Doorkijkperspectieven brengen steeds alle contouren van de tuin mee in zicht, dit maakt de ruimtelijkheid van de woning. Badkamers krijgen daklichten en groendakpatio. Enthousiaste bouwheer woont nu in permanente vakantiewoning! Warmtepomp, alles lagetemperatuurvloerverwarming, ventilatie D, PV-panelen, groendaken, BEN-woning.

Projecteigenschappen


Type woning:
Halfopen woning
Soort bouwproject:
Sloop & heropbouw
Ingrepen:
Geïntegreerde laadpaal voor elektrische wagen
Plaatsing van een groendak
Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepompboiler
Plaatsing van een warmtepomp
Plaatsing van zonnepanelen
E-peil:
29

Enplus Architecten


Architect Nicolas Blondeel
9000 Gent
Contacteer architect

Enplus Architecten


Architect Nicolas Blondeel
9000 Gent
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

OV07

terug naar overzicht