woning G-S

Bezoek deze woning op 27/09
VAN GELDER TILLEMAN Architecten
Assebroek, West-Vlaanderen

woning G-S


Een inbreiding van een halfopen rijwoning voor een jong gezin.
De weelderige tuin zit grotendeels verborgen achter typisch Vlaamse bijgebouwen. Deze worden chirurgisch verwijderd en vervangen door een nieuwe ingreep over 2 verdiepingen. Aan de straatgevel zet het nieuwe volume een stap achteruit en koppelt het ingetogen de bestaande driegevelwoning met de buur.
De buitenzijde oogt monolitisch maar eenmaal binnen is er veel licht en ruimte. Door de nieuwe ingreep wordt het zicht op de tuin vanuit de bestaande woning gemaximaliseerd. Huis en tuin meanderen in elkaar, door de vloer in marmerbeton.
De luifel aan de achterzijde modereert tussen binnen en buiten. Zijn eerlijke structuur verraadt de opbouw van het geheel en onderstreept de breedte van de tuin. Erbovenop wordt een groendak voorzien dat de hoger liggende kamers visueel met de tuin verbindt.
Op de verdieping huist een compacte maar lichtrijke badkamer. Baden doe je er in volle zon of in het maanlicht.

Projecteigenschappen


Type woning:
Rijwoning
Soort bouwproject:
Renovatie
Eigenschappen:
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem

Bezoek deze woning


8310 Assebroek
West-Vlaanderen
Op 27/09 te bezoeken
na afspraak

VAN GELDER TILLEMAN Architecten


Architect Saar Tilleman
Architect Peter Van Gelder

9000 Gent
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen


VAN GELDER TILLEMAN Architecten


Architect Saar Tilleman
Architect Peter Van Gelder

9000 Gent
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

WV05

terug naar overzicht