Staalbouw woning buigt naar het landschap

Bezoek deze woning op 27/09
Group O architecten cvba
Aalter, Oost-Vlaanderen

Staalbouw woning buigt naar het landschap


Het bouwperceel is gelegen in de bocht van de straat aan de rand van de dorpskern. De opmerkelijke knik in het perceel is voelbaar in het gebouw. De lange rechter-zijgevel wordt gebroken en de linker-zijgevel krijgt hierdoor een overdekte inkom en terras. In het gebouw zorgt de knik voor een mooi diagonaal dieptezicht. Een zijdelings zes meter hoog raam geeft vanop de open trap zicht op het weidse landschap.

De woning is een staalbouwwoning. De stalen draagstructuur is bekleed met geïsoleerde zelfdragende betonnen- en metalen gevelpanelen. Door de snelle montage is dit een meer economische bouwmethode die voldoet aan alle energetische normen. De snel geplaatste gesloten ruwbouw laat ook de mogelijkheid om het eventueel zelf af te werken.

De lichte staalstructuur zorgt voor grote overspanningen en een open ruimtelijk gevoel. De semi - industriële look van het gebouw gaat samen met het elegante stalen frame van de ramen. Door grote schuifdeuren kan de open leefruimte opgedeeld worden.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Aandacht voor waterinfiltratie
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem / Plaatsing van zonnepanelen
E-peil:
26

Bezoek deze woning


9880 Aalter
Oost-Vlaanderen
Op 27/09 te bezoeken
na afspraak

Group O architecten cvba


Architect De Brabandere Jan
Architect Roxanne Van Schoors

9000 Gent
Contacteer architect

Group O architecten cvba


Architect De Brabandere Jan
Architect Roxanne Van Schoors

9000 Gent
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

OV29

terug naar overzicht