Schuurtypologie

Bezoek deze woning virtueel
z-architecten
Zottegem, Oost-Vlaanderen

Schuurtypologie


Het huis refereert in zijn vorm en materiaal naar een schuur-typologie: een vierkant plan met een puntdak. Horizontale beplanking, blauw gesmoorde pannen en een prominent schouwlichaam in veldovensteen. De buitenkant gesloten en ruw, binnen open en modern.

De benedenverdieping is vrij gesloten en herbergt de nachtzone en utilitaire ruimtes. Boven één open leefruimte met een groot terras. Van hieruit een ongehinderd uitzicht op het landschap. Een pergola filtert het zuiderlicht. Het daklicht fungeert als zonnewijzer.

De structuur bestaat uit een staalskelet met invul-houtskelet. De binnenwanden zijn in zichtmetselwerk in silicaatsteen en zorgen samen met de Finoven voor de inertie van de woning. De buitenschil is geïsoleerd met papiervlokken. Naast het gebruik van duurzame materialen is er ook grote aandacht voor compactheid, oriëntatie en een gezond binnenklimaat. We zien er een low-tech realisatie met centrale schacht van Finoven en vraaggestuurde natuurlijke ventilatie.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Sloop & heropbouw
Ingrepen:
Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
Bio-ecologisch concept
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een zonneboiler

Bezoek deze woning


9620 Zottegem
Oost-Vlaanderen
Deze woning is enkel virtueel te bezoeken

z-architecten


Architect Jurgen Van den Abbeele
Architect Johan Vanhauwere

9000 Gent
Contacteer architect

z-architecten


Architect Jurgen Van den Abbeele
Architect Johan Vanhauwere

9000 Gent
Contacteer architect

© fotografie: Tom Cole

Deel dit project op social media:

OV23

terug naar overzicht