Spel met ruimtes, volumes en licht-schaduw

Bezoek deze woning virtueel
Architectuur atelier P. De Mey
Lochristi, Oost-Vlaanderen

Spel met ruimtes, volumes en licht-schaduw


Uitgangssituatie: breed maar ondiep perceel georiënteerd met zuiden aan straatzijde en oude boom links vooraan.
Ontwerp: door de ruimtes speels in elkaar te laten doorlopen, zowel horizontaal als verticaal, is er contact maar behoudt elke functie zijn plaats. Door lichten en zichten te optimaliseren blijft de centraal opgestelde eetplaats de draaischijf; dit alles resulteert ook in een volumespel van het gehele gebouw. Logica inzake stabiliteit, technieken en circulatie vullen dit aan.
De speelruimte boven de half verzonken kelder laat via het zijgevel raam de ochtendzon ver doordringen in de woning. De zithoek baadt in het licht maar weert de zon met een overstekend volume en screen. De keuken kijkt ingekaderd op de speeltuin van de kinderen. Het dakterras bij de badkamer geeft een vrij buitengevoel zonder in te boeten op privacy. Het overdekt terras aan de keuken vergroot de buitenleef mogelijkheden.
Houten blokramen, gevelbekleding en groene omkadering verzachten de strakke gevels.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Geïntegreerde laadpaal voor elektrische wagen / Aandacht voor waterinfiltratie
Eigenschappen:
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem / Plaatsing van zonnepanelen
E-peil:
20

Bezoek deze woning


9080 Lochristi
Oost-Vlaanderen
Deze woning is enkel virtueel te bezoeken

Architectuur atelier P. De Mey


Architect Piet De Mey

9080 Lochristi
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen




Podcast: de visie van de architect


Architectuur atelier P. De Mey


Architect Piet De Mey

9080 Lochristi
Contacteer architect

© video: Sven Aerts

© podcast: Emiel De Mey

Deel dit project op social media:

OV13

terug naar overzicht