“De gevleugelde aanbouw”

Bezoek deze woning op 27/09
Volt Architecten
Sint-Amandsberg, Oost-Vlaanderen

“De gevleugelde aanbouw”


Het ontwerp start vanuit de liefde van de bouwheer voor hellende pannendaken die hij elke ochtend ziet vanuit de slaapkamer.

Een dak, subtiel ingevoegd tussen de verschillende tuinmuren, wordt het passtuk van de te leggen puzzel. De vleugels van het dak geven vorm aan een grote binnenruimte en een overdekte buitenruimte.

De binnenruimte verbindt de linker- en rechtervleugel van het bestaand gebouw en biedt plaats aan de eetruimte. Door deze verschuiving kan de keuken naar achter geplaatst worden met zicht op de tuin. Vooraan komt zo ruimte vrij voor een (fietsen)berging, verborgen achter de vestiaire in de inkomhal.

Projecteigenschappen


Type woning:
Rijwoning
Soort bouwproject:
Renovatie
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur / Plaatsing van zonnepanelen

Bezoek deze woning


9000 Sint-Amandsberg
Oost-Vlaanderen
Op 27/09 te bezoeken
na afspraak

Volt Architecten


Architect Ellen Debruyne
Architect Steven Verbeke
Architect Geert Bourdeaud'hui

9000 Gent
Contacteer architect

Volt Architecten


Architect Ellen Debruyne
Architect Steven Verbeke
Architect Geert Bourdeaud'hui

9000 Gent
Contacteer architect

© fotografie: Hanne Joosen / Volt Architecten

Deel dit project op social media:

OV01

terug naar overzicht