Patiowoning met een gouden randje

Bezoek deze woning op 27/09
DAST architectenduo
Hasselt, Limburg

Patiowoning met een gouden randje


Deze rijwoning werd gebouwd in de jaren '20 en behoort tot een wijk die is vastgesteld als bouwkundig erfgoed. De façade werd daarom behouden, maar verder werd een complete renovatie doorgevoerd om een hedendaagse stadswoning te creëren.
De woning en het meubilair werden volledig op maat van de bewoners ontworpen. Zo wordt de ruimte geörganiseerd, de privacy geregeld en is er voldoende bergruimte.
De leefruimtes worden van overvloedig daglicht voorzien door ze te schakelen rond een centrale patio. Het vouwraam maakt de connectie met de stadstuin maximaal.
Op de verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en een badkamer.
Onder het hellend dak werd de masterbedroom met eigen sanitair ondergebracht. Verder ligt hier ook de technische ruimte: een warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem D zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en een E-peil van 20.
Dit project toont aan dat er in de stad op een kleine oppervlakte veel mogelijk is qua ruimtelijkheid, wooncomfort en energieverbruik.

Projecteigenschappen


Type woning:
Rijwoning
Soort bouwproject:
Renovatie
Eigenschappen:
BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur / Plaatsing van een ventilatiesysteem / Plaatsing van een warmtepomp / Plaatsing van een zonneboiler
E-peil:
20

Bezoek deze woning


3500 Hasselt
Limburg
Op 27/09 te bezoeken
na afspraak

DAST architectenduo


Ir.-architect Simon Stockmans
Ir.-architect Eline Daniels

3500 Hasselt
Contacteer architect

DAST architectenduo


Ir.-architect Simon Stockmans
Ir.-architect Eline Daniels

3500 Hasselt
Contacteer architect

© fotografie: Hanne Joosen

Deel dit project op social media:

LI01

terug naar overzicht