Doorzonwoning

Bezoek deze woning virtueel
studio k
Heverlee, Vlaams-Brabant

Doorzonwoning


Studio k ontwierp deze doorzonwoning voor Bart en Sara. Zowel het interieur als de tuin werden volledig onder handen genomen. Het niveauverschil van ruim 3 meter tussen straat en tuin alsook de oriëntatie van de voorgevel op het zuiden was de aanzet voor architect Rob Mols om een uitbreiding te ontwerpen die het licht van vooraan tot achteraan in de woning trekt. Een patio in het midden versterkt dit gegeven en creëert een intieme ruimte tussen sportruimte (naast de straat) en de leefruimte (aan de tuin). De verschillende ruimtes doorheen het huis vormen een afwisseling van een intiemere, donkere sfeer en een lichte, open sfeer. De link tussen verschillende ruimtes wordt gelegd door het hergebruik van materialen en kleuren. De klant had de specifieke vraag om veel ruimte te voorzien voor het opbergen en exposeren van boeken en schilderijen samen met het creëren van verschillende verblijfs-, ontspanning- en leesruimtes elk met hun eigen functie en sfeer.

Projecteigenschappen


Type woning:
Halfopen woning
Soort bouwproject:
Renovatie
Ingrepen:
Plaatsing van een groendak / Plaatsing van een groene gevel / Aandacht voor waterinfiltratie
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur / Plaatsing van een ventilatiesysteem

Bezoek deze woning


3001 Heverlee
Vlaams-Brabant
Deze woning is enkel virtueel te bezoeken

studio k


Interieurarchitect Karlien Heremans

2600 Berchem
Contacteer architect

Podcast: de visie van de architect


studio k


Interieurarchitect Karlien Heremans

2600 Berchem
Contacteer architect

© fotografie: Ohnest & Keen

Deel dit project op social media:

VB07

terug naar overzicht