Wonen in het bos

Bezoek deze woning op 27/09
BASIL architecture
Aalter, Oost-Vlaanderen

Wonen in het bos


Wonen in het bos, maar toch nabij de dorpskern. Deze voormalige archetypische houten chalet werd omgevormd tot een luchtige hedendaagse eengezinswoning waarbij de volumetrie van de uitbreiding werd afgestemd op de positionering van de bestaande eikenbomen. Uitgewerkt als staalstructuur en afgewerkt met een zwart geöliede houten gevelbeplanking en een goud geanodiseerde voorgevel. De zwarte en gouden tinten worden herhaald in het interieur waar ze in dialoog gaan met de groene tinten en texturen van de omringende fauna en flora, zichtbaar doorheen de vele raamopeningen die deze vrijstaande woning rijk is. Het behouden van een vakantiegevoel, het maximaal opentrekken naar de tuin, alsook het creëren van een boeiende ruimtelijkheid door de uitdijende dakvorm in contrast met de beperkte plafondhoogtes van de bestaande delen stonden voorop. Een open keuken vormt hierbij het hart van de woning en tevens het scharnierpunt tussen oud en nieuw, alsook de overgang tussen de dag en nacht delen.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Renovatie
Eigenschappen:
Levenslang wonen / BEN-woning
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren bestaande spouwmuur / Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur / Plaatsing van een ventilatiesysteem / Plaatsing van een warmtepompboiler / Plaatsing van een warmtepomp
E-peil:
30

Bezoek deze woning


9880 Aalter
Oost-Vlaanderen
Op 27/09 te bezoeken
na afspraak

BASIL architecture


Architect Robin Van Beveren
Interieurvormgever Lorenzo Deceuninck

9880 Aalter
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen


BASIL architecture


Architect Robin Van Beveren
Interieurvormgever Lorenzo Deceuninck

9880 Aalter
Contacteer architect

© fotografie: Giulia Frigerio

Deel dit project op social media:

OV30

terug naar overzicht