Evolutieve uitbreiding van een woning

Bezoek deze woning virtueel
Architecten- en Ingenieursbureau idEA
Jette, Brussel

Evolutieve uitbreiding van een woning


Bij dit project was het de vraag van de klanten om een bijkomende verdieping op hun rijhuis in Jette te bouwen.

In plaats van de bestaande traphal door te trekken en traditioneel enkele kinderkamers bij te bouwen werd ervoor gekozen om de kinderen de hele bijkomende verdieping en hun bestaande kamer op de tweede verdieping samen als 1 grote ruimte op te vatten. In het hoge gedeelte werd een hoogslaper opgehangen, waarin de 3 jonge kinderen boven elkaar elk hun slaapplek hebben, met een spiltrap die de communicatie verzorgt tussen de verschillende platformen en de bovenste verdieping waar de speel- en studeerplekken zijn, alsook een kleine douchekamer met toilet.

Als de kinderen groter zijn, kan de nu gedeelde open ruimte met enkele eenvoudige ingrepen toch nog worden heringedeeld en kunnen de platformen in de hoge ruimte een andere invulling krijgen als speelplek, bibliotheek of dergelijke.

Projecteigenschappen


Type woning:
Rijwoning
Soort bouwproject:
Renovatie
Eigenschappen:
Levenslang wonen

Bezoek deze woning


1090 Jette
Brussel
Deze woning is enkel virtueel te bezoeken

Livemoment:

Treed in contact met de architect via Facebook Live:
27 september van 16u00 tot 18u00.

Architecten- en Ingenieursbureau idEA


Ir.-architect Ouchy Van Loo

1090 Jette
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen


Architecten- en Ingenieursbureau idEA


Ir.-architect Ouchy Van Loo

1090 Jette
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

BR03

terug naar overzicht