Context wordt sculptuur

Bezoek deze woning virtueel
ZOOM architecten
Ieper, West-Vlaanderen

Context wordt sculptuur


Het volume voor dit project is in hoofdzaak een reactie op de context waarin privacy, de oriëntatie en het profiel van de buur een uitdaging vormen. Het interieur is een antwoord op de vraag van de opdrachtgever naar open, maar compact wonen.

De nieuwbouwwoning volgt het profiel van de naastliggende buur. Door een hoek van dit volume af te snijden brengen we overal rechtstreeks zonlicht binnen de contouren van de nieuwe tuinmuur. We creëren een private plek in de zon, op elk moment van de dag. Als afwerkingsmateriaal kiezen we voor beton in gevel en dak. Hierdoor krijgt het gebouw een sculpturaal karakter.

De tuinmuur rond het nieuwe volume zorgt voor maximale privacy. Dit lijnelement bakent een terraszone af voor de woning én vormt een tweede gevel en buitengrens voor de binnenruimtes. Hierdoor vergroot de gelijkvloerse leefruimte visueel sterk, wat een antwoord biedt op het vraagstuk van compact, maar tegelijkertijd wel ruim en groots wonen.

Projecteigenschappen


Type woning:
Halfopen woning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Klimaatmaatregelen:
Plaatsing van een ventilatiesysteem

Bezoek deze woning


8900 Ieper
West-Vlaanderen
Deze woning is enkel virtueel te bezoeken

Livemoment:

Treed in contact met de architect via Facebook Live:
27 september van 16u00 tot 17u30.

ZOOM architecten


Architect Bas Meulman

9050 Ledeberg
Contacteer architect

ZOOM architecten


Architect Bas Meulman

9050 Ledeberg
Contacteer architect

© fotografie: Dieter Van Caneghem

Deel dit project op social media:

WV21

terug naar overzicht