Nieuwbouw rijwoning, verbouwing loods

Bezoek deze woning op 27/09
Enplus Architecten
Gent, Oost-Vlaanderen

Nieuwbouw rijwoning, verbouwing loods


Dit ontwerp speelt handig in op het eilandgevoel tussen de mooie waterlopen voor- en achteraan. De oude industriƫle loodsen werden grotendeels afgebroken om een groenzone te maken. De strakke betonnen zwemvijver vormt de afscheiding met het oude jaagpad aan de Visserij en linkt de tuin en het kanaal. De bestaande baksteenkolommen van de loods en de strakke noord-glaspartij vormt de nieuwe ruggengraat van het ontwerp en verbindt de vele afzonderlijke 'plekken' doorheen het pand.

Het architectenkantoor krijgt vanuit het eerste verdiep perfect uitzicht op het water van de Visserij. De ontspanningsleefruimte op de tweede verdieping krijgt zijn privacy door het bandraam op vloerhoogte als een visier te richten op het kanaal. Hier wordt zitruimte, biljart, bad, douche en haard gecombineerd. Daarboven worden slaapkamers opeengestapeld als zwarte dozen onder het groendak. Dit gebouw is een opeenstapeling van contrasten en spanningsvelden waarbij de bewoners zelf het kleurelement vormen.

Projecteigenschappen


Type woning:
Rijwoning
Soort bouwproject:
Nieuwbouw
Ingrepen:
Plaatsing van een groendak

Bezoek deze woning


9000 Gent
Oost-Vlaanderen
Op 27/09 te bezoeken
na afspraak

Enplus Architecten


Architect Nicolas Blondeel

9000 Gent
Contacteer architect

Video: Kijk virtueel binnen


Enplus Architecten


Architect Nicolas Blondeel

9000 Gent
Contacteer architect
Deel dit project op social media:

OV04

terug naar overzicht