't Landeken

Bezoek deze woning op 27/09
Tim Rogge Architectuur Studio
Deurle, Oost-Vlaanderen

't Landeken


't Landeken: In de Broekstraat vinden we een smalle, hoge woning, met de nodige koterijen erachter. Om te starten werden deze bijgebouwen weggedacht, waardoor het archetype van een huis statisch achterblijft op het perceel. Om dit idee te behouden, werd de bestaande woning simpelweg gecopy-pastet.

De bestaande woning werd volledig geïsoleerd en meegenomen in de schil van de nieuwe woning. Zo ontstond er een ontdubbelde woning en door het afsnijden van bepaalde hoeken kon het zonlicht optimaal binnenvallen.

De invulling werd echter volledig door elkaar geschud. Door te werken met splitlevels in de nieuwe aanbouw werd er een speelse ruimte gecreëerd waar alle dagfuncties in onder gebracht werden en rechtstreeks met elkaar in contact staan. Een stalen trap die tegelijkertijd ook een dragende functie heeft, rijgt alle plateaus aan elkaar.

Projecteigenschappen


Type woning:
Vrijstaande woning
Soort bouwproject:
Renovatie
Klimaatmaatregelen:
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur / Plaatsing van een ventilatiesysteem / Plaatsing van zonnepanelen

Bezoek deze woning


9831 Deurle
Oost-Vlaanderen
Op 27/09 te bezoeken
na afspraak

Tim Rogge Architectuur Studio


Interieurarchitect Tim Rogge
Architect Zoë Vanderstraeten

9040 Sint-Amandsberg
Contacteer architect

Tim Rogge Architectuur Studio


Interieurarchitect Tim Rogge
Architect Zoë Vanderstraeten

9040 Sint-Amandsberg
Contacteer architect

© fotografie: Luc Roymans

Deel dit project op social media:

OV27

terug naar overzicht