Projecten 2018
1703 Dilbeek, Vlaams-Brabant

Het terrein loopt vanaf de straat steil op tot +5m ter hoogte van de bouwlijn. Door de woning ‘in’ de berg te bouwen wordt de woning zelf ingezet om het hoogteverschil op een subtiele manier overbruggen. Het hellende groendak versterkt de idee nog dat de woning deel uitmaakt van het terrein en structuureert als een landschappelijk element mee de natuurlijke glooiing.
Door de woning in twee splitlevels te splijten, verloopt de overgang van straat naar tuin via een tussenstap waar we de voordeur en de nachtzone onderbrengen. De hoger gelegen helft sluit mooi aan op de tuin en krijgt via het schuin oplopende betondak, volop zuiderlicht binnen.

Vrijstaande woning / Nieuwbouw

VB03

over de architect

Haerynck Vanmeirhaeghe architecten
Ir.-architect Bert Haerynck
Ir.-architect Tijl Vanmeirhaeghe
Ir.-architect Servaas De Wandel
François Laurentplein 1 bus 5
9000 Gent
09 223 40 23

© fotografie: Aaron Michels

© 2018 Mijn Thuis Op Maat Privacy Statement Cookie Policy