Projecten 2018
2570 Duffel, Antwerpen

Moderne open nieuwbouw woning gelegen in landelijke omgeving. Het project kenmerkt zich van buitenaf door het gebruik van gekloofde blauwe hardsteenstrips in horizontaal wildverband langsheen de volledige gevel. De compacte gebouwschil speelt in op de oriƫntatie van het perceel en vertoont hierdoor kenmerkende gevels. Door gebruik te maken van een open trappenhal alsook lichtstraat benut men ten volle de lichtinval ten behoeve van de gelijkvloerse verdieping.

De gelijkvloerse verdieping, geconcipieerd als een open grondplan, huisvest de leefruimtes, keuken, bureau en ruime berging. Door het gebruik van grote drempelloze glaspartijen aan zowel voor- als achterzijde geniet men optimaal van de naastgelegen omgeving die zonder hoogteverschillen doorloopt naar de ruime tuin en het zwembad. De kastenwand vormt samen met de tafel, keukeneiland en bureau een lijn doorheen de woonruimte. De hoge deuren benadrukken de hoogte van de leefruimten. De bovenliggende verdieping voorzien van de slaapvertrekken en een polyvalente nachthal met inpandig terras is voorzien van dieper gelegen ramen en zorgt voor de geborgenheid en privacy van de woning. De volledige onderkeldering van de woning zorgt dankzij zijn volwaardige vrije hoogte voor voldoende ruimte voor de technische installaties en bijkomende secundaire leefruimtes.

Voor het oprichten van de woning werd resoluut gekozen voor een prefab beton bouwsysteem met een kenmerkende look & feel. Deze grote thermische inertie in de vorm van een betonstructuur zorgt samen met de doorgedreven isolatie voor een aangenaam binnenklimaat en een hoge isolatiefactor. De woning is daarnaast uitgevoerd met een ventilatiesysteem D alsook een vloerverwarmingssysteem aangesloten op de aard/water warmtepomp met verticale bodemcollector. Het E-peil van de woning bedraagt 12. Een regenwaterrecuperatie is voorzien voor het spoelen van de toiletten alsook enkele buitenkranen.

Vrijstaande woning / Nieuwbouw / BEN-woning

AN18

over de architect

Carlo Rousseeuw
Ir.-architect Carlo Rousseeuw
Gaspar Verreyckenstraat 2
2610 Wilrijk
0479 96 23 25

© fotografie: Carrieres du hainaut

© 2019 Mijn Thuis Op Maat Privacy Statement Cookie Policy