“Een speeddate met een brede waaier van mogelijke klanten”

Testimonial Spoor9 Architecten


Op zondag 26 september zwaaien architecten in heel Vlaanderen de deuren van een gerealiseerde woning open tijdens Mijn Thuis Op Maat ‘21. Eindelijk, na een ongewoon ‘anderhalve-meter-jaar’ kunnen (ver)bouwers en ontwerpers elkaar terug ontmoeten! Spoor 9 Architecten, een jong bureau uit Ieper, nam deel aan een vorige editie van de openhuizendag en kon op flink wat belangstelling rekenen. Hieronder vertelt het team waarom ook jouw project niet mag ontbreken.


Het team

  • Robrecht Van Hooreweghe, architect-zaakvoerder
  • Elieze Germonpré, projectarchitect
  • Elien Lemenu, projectarchitect-interieurarchitect

Directe interactie

“Doelgericht potentiële klanten aanspreken”

Spoor 9 Architecten: “Het concept van de openhuizendag is voor ons een uitgelezen kans om bepaalde projecten extra in de verf te zetten en op korte tijd in contact te komen met een brede waaier van geïnteresseerden en mogelijke klanten. Het is immers niet altijd gemakkelijk om je doelpubliek te bereiken en op deze manier kan je met de projecten van je voorkeur naar buiten treden en zo doelgericht potentiële klanten aanspreken.”

 

“Een niet te ontkennen troef hierbij is de interactie die je meteen met de bezoekers - mogelijke bouwheren - kan aangaan:  een speeddate voor architecten, zeg maar.”

Duiding bij elk detail

“Een antwoord op de uitdagingen en wensen van de klant”

“Via de reguliere kanalen - website, sociale media, publicaties, … - toon je als ontwerper de opgesmukte foto’s, uitgelezen momentopnames die een ideaalbeeld scheppen van het project.  Uiteraard heel mooi om te zien, maar tegelijk ook voor velen een zekere drempel. Elk gebouw is immers bedoeld om te gebruiken en is geen verzameling van stillevens. Dit geldt niet in het minst voor een woning. Dit event biedt de mogelijkheid om mensen toe te laten binnen de intimiteit van je gerealiseerde project: je laat hen toe de ervaring en sfeer zelf te proeven, hoe het gebouw werkt en aanvoelt of hoe de bouwheer het beleeft.”

 

“Daarnaast - en minstens even belangrijk - toon je niet alleen de sterktes, maar komen ook de minder goeie punten aan bod. De grootste kracht van dit event zit volgens ons dan ook in de mogelijkheid die je als ontwerper krijgt om duiding te geven bij elk detail en kan uitpakken met de creatieve oplossingen die je moest aanwenden om een antwoord te bieden op de uitdagingen of specifieke wensen van de klant.”

 

“Tot slot laat dit event de eindgebruiker zélf ook aan het woord: potentiële bouwheren krijgen uit eerste hand te horen hoe het creatieve proces zich ontspon of hoe de samenwerking met de architect werd ervaren.”  

Digitale troefkaart

“Slim inspelen op uitzonderlijke omstandigheden”

“De uitzonderlijke omstandigheden vereisen een andere aanpak en we vinden dat de organisatie hier slim op inspeelt door de keuze aan te bieden om de woningen ook virtueel toegankelijk te maken. Op die manier krijgt een ruimere groep architecten de kans om met hun werk naar buiten te treden en kan bovendien een breder publiek aangesproken worden. Toch blijft het ook aangenaam om je werk in persoon te kunnen uitleggen aan de geïnteresseerde bezoekers, dus top dat die optie ook aangeboden blijft en niet alleen de digitale kaart getrokken wordt.”

Conclusie?

“Dit initiatief is een uitgelezen kans om je visibiliteit te verhogen en je troeven in de verf te zetten, dus gewoon DOEN.”

Doe jij ook mee?

Zin om toekomstige bouwers en verbouwers te verwelkomen in jouw realisatie. Schrijf je dan nu in!